تأثیر مذاکرات بر قیمت آهن

تأثیر مذاکرات بر قیمت آهن

خبرها از بازار آهن در روز گذشته حاکی از ثبات و بعضا کاهش قیمت روزانه آهن آلات در عمده مبادی فروش بود اما قیمت میلگرد در کنار ثبات نسبی در برخی شرکت‌ها، عمدتا میل به کاهش داشت، در این میان بازار ارز نیز نوسان چندانی را تجربه نکرد و تقریبا ثابت بود به طوری که هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت ۲۹ هزار و ۹۵۰ تومان مبادله شد.

با توجه به دریافت سیگنال‌های مثبت از مذاکرات وین، بازار آهن نیز رویکرد متفاوتی در پیش گرفت و شاهد بودیم که غالب محصولات در کنار ثبات قیمت، رو به کاهش بودند. همانطور که اشاره شد قیمت روز میلگرد در بیشتر مبادی فروش با کاهش قیمت ۵۰ الی ۴۰۰ تومانی همراه بود اگرچه برخی نیز تغییری در قیمت‌ها اعمال نکردند.

قیمت نبشی و ناودانی ایرانی نیز به تبعیت از جو غالب در بازار آهن در برخی شرکت‌ها به طور میانگین ۵۰ الی ۱۵۰ تومان با کاهش همراه بود اما اکثر شرکت‌ها تمایلی به کاهش قیمت نداشتند و با حفظ قیمت‌های روز پیشین محصولات خود را عرضه کردند.

قیمت روز تیرآهن نیز اگرچه در برخی مبادی فروش با ثبات همراه بود اما در بخش کیلوفروشی شاهد کاهش ۱۰۰ الی ۱۵۰ تومانی این محصول بودیم همچنین در بخش شاخه‌فروشی نیز میل به کاهش قیمت ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی مشاهده شد.

قیمت پروفیل و انواع لوله‌ها نیز در برابر کاهش قیمت‌ها مقاومت کردند و جز یک شرکت که کاهش ۱۰۰ تومانی داشت مابقی فروشندگان به ثبات قیمت‌ها اصرار ورزیدند. قیمت ورق روغنی، رنگی، گالوانیزه و سیاه نیز عمدتا ثابت اعلام شد.

بزرگترین مانع تولید فولاد قیمت گذاری داخلی است
ادامه مطلب

آنچه از اخبار و عوامل دخیل در بازار آهن برمی‌آید قیمت اهن در کوتاه مدت مسیری نزولی طی خواهد کرد اگرچه این امر منوط به حصول توافق در مذاکرات وین است. در حال حاضر که سیگنال‌های مثبتی از مذاکره‌کنندگان ارسال می‌شود بازار آهن را متأثر کرده است اگرچه عوامل دیگری همچون نرخ ارز و بورس کالا نیز در ایجاد شرایط فعلی مؤثر است.

براساس آمار معاملات بورس کالا در روز گذشته، تقریبا همه محصولات عرضه شده مورد معامله قرار گرفتند به طوری که ورق گالوانیزه با ۰/۳ درصد رقابت به قیمت ۲۶ هزار و ۴۵۴ تومان معامله شد. شمش بلوم نیز که به قیمت ۱۲ هزار و ۷۴۶ تومان عرضه شد ۱۴ هزار تن متقاضی داشت.

آخرین گزارش‌ها از مذاکرات

روز گذشته دور هشتم مذاکرات درحالی برگزار شد که با تمرکز بر سند جدید، سند خرداد ۱۴۰۰ که پیش‌نویس دولت قبل است، کنار گذاشته شد و مباحثی همچون تضمین و راستی‌آزمایی نیز در این دور از مذاکرات مورد توجه قرار گرفت.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات برجام برگزاری این دور از مذاکرات را نتیجه‌بخش تلقی کرد و گفت طرفین مذاکره برای تهیه پیش‌نویس جهت حصول توافق در سریع‌ترین زمان ممکن توافق کردند.

نماینده چین نیز روند مذاکرات را مثبت تلقی کرد و گفت مشکلات و اختلافات ایران با طرف‌های مذاکره‌کننده رو به کاهش است و ممکن است پیش از ماه فوریه(۱۲ بهمن) توافقات انجام شود.

علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران درباره نشست روز گذشته اظهار کرد مهمترین مسأله‌ای که در نشست هشتم مورد توجه قرار گرفت مسأله رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی و تضمین بود. از همین رو ادامه این مباحث در نشست بعدی که سه‌شنبه (امروز) برگزار می‌شود نیز مورد بحث قرار می‌گیرد، همچنین مسائلی همچون تحریم‌های ملی و بانکی نیز به مذاکره گذاشته می‌شود.

امتیازدهی
نوشتهٔ پیشین
چشم‌انداز بازار فولاد چین
نوشتهٔ بعدی
صادرات ۱/ ۱ میلیارد دلاری فولاد خوزستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

آخرین مقالات

آخرین اخبار

فهرست